Wednesday, February 25, 2009

Fakülte ve Bölümlerden Bazıları

MTSU bröşürlerindeki fakülte ve bölüm açıklamalarından bazılarını aşağıda veriyorum. MTSU'da aşağıda belirtilenler haricinde de birçok fakülte ve program bulunuyor, fakat en önemli ve popülerleri aşağıdakiler;)

KİTLE İLETİŞİM FAKÜLTESİ (COLLEGE OF MASS COMMUNICATION)

Amerika’nın en iyi iletişim fakültelerinden biri olarak tanınan MTSU Kitle İletişim Fakültesi, kayıt sanatları, profesyonel gazetecilik eğitimi ve elektronik medya iletişimi (radyo, televizyon) alanlarında eğitim vermektedir. Alanlarında dünyanın en iyilerinden olarak gösterilen kayıt endüstrisi lisans programıyla kayıt sanatları ve teknolojileri yüksek lisans programı bu fakültede yer almaktadır. SSL Duality, API Vision, SSL AWS 900+ gibi en son teknoloji ürünü donanıma sahip çok sayıda stüdyoya ev sahipliği yapan Fakülte sadece ses mühendisliği veya kayıt sanatları alanında değil değil, görsel ve işitsel laboratuar, istasyon, araç ve tesisleriyle iletişimin her alanında mükemmel bir eğitim ortamı sunmaktadır. Hukuki prosedürlerin iletişimle birleşmesi, sosyal bilim ve sanatlarla etkileşim, ilgili endüstriler hakkında temel bilgiler ve piyasa tecrübesi hakkında geniş tanıtım bu programlar vasıtasıyla edinebileceklerinizden sadece birkaçı olup Fakülte’nin itibarı, MTSU’ya geldiğinizde en üst seviyede tesisler, en son teknoloji ve birinci sınıf eğitimle karşılaşmanızın garantisidir.

TEMEL VE UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ (COLLEGE OF BASIC AND APPLIED SCIENCES)

Temel ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencilerine hemşirelikten alanında Amerika’daki ilk bölüm olan beton endüstrisi yönetimi lisans programına kadar uzanan geniş bir yelpazede eğitim vermektedir. Profesyonel pilotluk, havacılık teknolojisi, havacılık yönetimi, havacılık bakımı ve uçuş idaresi gibi farklı alanlara yoğunlaşmaya fırsat veren havacılık (uzay) lisans programı ve havayolu/havaalanı yönetimi, havacılık varlık yönetimi gibi yüksek lisans programlarıyla Fakülte havacılık eğitiminde A.B.D.’nin en iyilerinden biri olarak gösterilmektedir. Fakülte ayrıca bilim ve teknoloji üzerinde yoğunlaşan çeşitli alanlarda programlar sunmaktadır. Beton endüstrisi yönetimi, hemşirelik ve at bilimleri programları da ulusal alanda ün yakalamıştır. Havacılık, bilgisayar bilimleri, hemşirelik ve teknoloji programlarının kaliteleri akreditasyon belgeleriyle onaylanmıştır.

Fakülte bünyesinde lisans ve yüksek lisans seviyesinde eğitim veren Bilgisayar Bilimleri Departmanı çözüm odaklı, yüksek takım ruhu ve iletişim becerilerine sahip olan, aynı zamanda yazılım sistemlerinin tasarımı, uygulaması ve işletilmesi konularında uzmanlaşmış mezunlar yetiştirmektedir. İşletme odaklı lisans programı opsiyonu da sunan Departman, tezli ve tezsiz olmak üzere iki ayrı bilgisayar bilimleri yüksek lisans programına sahiptir. Tezli yüksek lisans programı öğrenimlerine doktora (Ph.D.) derecesi ile devam etmek veya belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için idealdir.

Fakülte’de yer alan diğer bir departman olan Mühendislik Teknolojisi Departmanı, beton endüstrisi yönetimi, mühendislik teknolojisi (bilgisayar mühendisliği, elektro-mekanik mühendisliği ve makine mühendisliği opsiyonlu) ve endüstri teknolojisi gibi lisans programlarına ek olarak mühendislik teknolojisi (mühendislik teknolojisi ve iş sağlığı & güvenliği opsiyonlu) yüksek lisans programına sahiptir.

JENNINGS A. JONES İŞLETME FAKÜLTESİ (JENNINGS A. JONES COLLEGE OF BUSINESS)

Kaliteli ve yenilikçi bir işletme okulu mu arıyorsunuz? MTSU’nun dünyanın önde gelen akreditasyon kurumlarından olan uluslararası AACSB (İleri İşletme Fakülteleri Birliği) tarafından akredite olan programları profesyonel iş ortamlarının dinamik ve global çalışma alanlarında yöneticilik rolü için gerekli hazırlığı sunmaktadır. Öğrencilerimiz iş dünyasındaki herhangi bir pozisyon için tamamen hazır durumda mezun olmaktadırlar. Fakülte’nin MBA programı halen MTSU’nun en popüler yüksek lisans programıdır. Ekonomi doktora (Ph.D.) programına devam eden öğrenciler mezun olduklarında profesörlük, ekonomi araştırmacılığı, firma danışmanlığı veya hükümet müşavirliği gibi kariyerlerde başarı için gerekli bütün akademik ve eğitsel yeterliliğe sahip olmaktadırlar.

EĞİTİM VE DAVRANIŞ BİLİMLERi FAKÜLTESİ (COLLEGE OF EDUCATION AND BEHAVIORAL SCIENCE)

MTSU, öğretmenlik eğitimi veren bir devlet üniversitesi olarak kurulmuştur. Bugün ise MTSU eyaletteki en fazla öğretmen yetiştiren üniversite olmaktan gurur duymaktadır.

Eğitim ve Davranışsal Bilimler Fakültesi öğretmenlik eğitimini düzenler, öğretmenler için profesyonel ders ve servisleri yönetir, beşeri ve davranışsal bilimlerde deneyim sağlar.

Eğitimsel liderlik, psikoloji, sağlık ve beşeri verim gibi bir çok lisans programlarının yanı sıra sağlık ve beşeri verim yüksek lisans (M.S.) ve beşeri verim doktora (Ph.D.) programlarının sunulduğu Eğitim ve Davranış Bilimleri Fakültesi öğrencilerine spor yönetiminden futbol antrenörlüğüne uzanan geniş bir yelpazede ders seçme şansını sunmaktadır.

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ (COLLEGE OF LIBERAL ARTS)

Geniş program yelpazesiyle Sosyal Bilimler Fakültesi MTSU’nun ve Tennessee’nin kültürel, entellektüel ve sosyal hayatını geliştirmektedir. Fakülte, sosyal çalışma, görsel ve sahne sanatları, tarih, dil ve edebiyat alanlarında profesyonellik öncesi eğitim* sunmaktadır.

*Profesyonellik öncesi eğitim: Çok yönlü eğitim alıp profesyonel eğitim öncesi akademik altyapı oluşturmak isteyen için tasarlanmış dört yıllık lisans derecesi programıdır. Mezunlar daha sonra uzmanlaşmak istediği alanlarda eğitimlerine devam edebilirler.
Sphere: Related Content

2 comments:

  1. Evet ben de duymuştum mass communication faculty gerçekten de alanında isim yapmış bir fakülte başarılarıyla...

    ReplyDelete
  2. Jennnigs işletme fakültesi AASCB tarafından akredite bir eğitim kurumudur...

    ReplyDelete