Wednesday, March 4, 2009

MTSU'da Burs, Asistanlık ve Finansal Yardım


*Aşağıdaki metni MTSU'nun broşürlerinden Türkçe'ye çevirdim.

Bir yüksek öğrenim programına kaydolmayı düşünenlerin en büyük kaygılarından biri bu adımı nasıl finanse edecekleridir. MTSU, yüksek öğrenim öğrencilerinin öğrenimlerini sağlayabilmeleri için gerekli parasal kaynaklara ulaşmalarına yardımcı olmaya çalışmaktadır.

MTSU’da öğrenim gören uluslararsı yüksek öğrenim öğrencileri için aralarında asistanlık, burs (fellowship & scholarship), kampüste çalışma imkanı, kısa dönemli borçlar ve taksitlendirmenin de bulunduğu belirli sayıda parasal yardım seçenekleri bulunmaktadır.

Yüksek Lisans Asistanlığı

MTSU üç çeşit yüksek lisans asistanlığı sunmaktadır. Bu asistanlıklar derecesine, çalışma alanına ve anlaşmanın süresine bağlı olarak 6,000$’dan 14,000$’a kadar yaşamsal giderleri karşılayacak parayı kapsayabilir. Yüksek lisans asistanlığı ayrıca eyalet içi (in-state) veya eyalet dışı (out-of-state) okul ücretinden muafiyet de sağlamaktadırlar. Asistanlığın toplam değeri 22,471$’ı bulabilmektedir.

Yüksek Lisans Öğretim Asistanları ('Teaching Assistant - TA'), aralarında bir dersin okutmanı olmanın da bulunduğu çeşitli şekillerde öğrencilerle çalışabilirler.

Yüksek Lisans Araştırma Asistanları ('Research Assistant - RA'), bir departman tarafından yüksek öğrenim fonu kullanılarak veya ödeneği dış kaynaklardan sağlanan bir projenin baş araştırmacısı tarafından atanabilirler.

Yüksek Lisans Öğrenci Asistanları ('Graduate Assistant - GA'), öğretim veya araştırmayla ilgili olmayan işlerde çalıştırılmak üzere akademik veya yönetimsel bir çok departman tarafından istihdam edilebilirler. Bu görevler bilimsel, yönetimsel veya daire işleriyle alakalı sorumluluklar içerebilir.

Bilimsel Araştırma Bursları (Fellowships)

Yüksek Öğrenim Fakültesi, doktora derecesinde eğitim veren fakültelere sınırlı sayıda doktora bursu için fon sağlamaktadır. Bu burslar yıllık 10,000$ tutarında bir maaş ve yıllık okul harç ve ücretlerinden muafiyeti içermekte olup fakülte için araştırma yapma veya eğitmenlik yapma zorunluluğu içermemektedir.

Yüksek Öğrenim Okul Bursları (Scholarship)

Yüksek Öğrenim Fakültesi sınırlı sayıda burs vermektedir. Bursları görmek için lütfen http://www.mtsu.edu/~graduate/student/scholarship.html adresini ziyaret ediniz.

Özel Burslar

Özel burslar, http://www.fastweb.com/ gibi ücretsiz burs arama sayfalarında yer almaktadır.

Alternatif Ödeme Seçenekleri

Ders kaydı esnasında faturanın tamamını ödeyemeyen öğrenciler için Taksitli Ödeme Planı sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen (http://www.mtsu.edu/~bursarmt/defpmt.html) adresini ziyaret ediniz.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız (İngilizce).

Sphere: Related Content

No comments:

Post a Comment